Menu

Mijn vriend Atypical al een tijdje op zijn Netflix lijst staan, zelf was ik nog niet helemaal overtuigd. Ik dacht dat Atypical een komische serie was waarin er weinig diepte zou zitten, gelukkig bleek niets minder waar. Nadat ik de trailer zag was ik verkocht! De serie is nog steeds op de juiste momenten grappig, maar het is gelukkig ook meer dan dat!

Atypical volgt de familie Gardner, met als hoofdpersoon Sam, een 18-jarige jongen die op het spectrum zit en hoog functionerend is. De serie begint met dat Sam het tijd vindt om een vriendin te zoeken. Dit brengt natuurlijk allerlei obstakels met zich mee en de dynamiek in zijn familie staat op het punt om te veranderen als zijn moeder een behoorlijk onhandige beslissingen neemt, om het maar even aardig te zeggen. Om simpel te zeggen volg je dus eigenlijk het leven van Sam en hoe hij allerlei obstakels overwint.

Terwijl ik Atypical aan het kijken was ontwikkelde ik echt medeleven met de personages. Ondanks dat ze soms nogal domme beslissingen nemen, begin je wel met ze mee te leven. Naarmate de serie vordert ontwikkel je steeds meer compassie voor de personages, je komt er steeds meer achter hoe ze denken en waarom je soms die onhandige beslissingen hebben genomen. Juist door je mee te nemen met het verhaal van de personages op deze manier laat de serie zien dat het leven niet altijd zwart wit is en dat je over obstakels heen moet klimmen om verder te komen. Wat verder ook mooi is aan de serie is dat de hoofdpersoon op het spectrum zit en hoog functionerend is. De serie probeert om weer te geven hoe het is om op te groeien in een gezin met een broer of zus die op het spectrum zit en dat dit net even anders gaat dan in je standaard gezin. Ze laten de mooie momenten zien, maar ze belichten ook de moeilijkere kanten.

Mocht je nou nog een leuke serie zoeken om te kijken in december, geef Atypical dan een kans! Inmiddels zijn er drie seizoenen uit op Netflix, dus dat geeft veel kijkplezier.

X

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.