Menu
Reizen

Ierland – Glendalough en Wicklow Mountains

In het derde jaar van mijn bachelor psychologie mocht ik een semester naar het buitenland. Tijdens dit semester ben ik naar Ierland geweest en ik heb hier een fantastische tijd gehad. Ik wil ontzettend graag nog een keer terug en zo veel dingen opnieuw beleven. In de reeks Ierland zal ik jullie vertellen over mijn ervaring hier en welke steden en plekken ik graag nog een keer wil bezoeken!

Glendalough

De allereerste plek die ik met jullie deel is Glendalough. Glendalough is een klooster dat in de 6e eeuw door St kevin is gesticht. Het is leuk om hier een kijkje te nemen, maar wat vooral echt fantastisch is, is de natuur om Glendalough heen. Glendalough ligt namelijk in het Wicklow Mountains National Park van Ierland.

Wicklow Mountains National Park ligt ten zuiden van Dublin en bevat ongeveer 20,000 hectare berglandschap. Als je dus een week in Dublin zit en ook iets anders wil zien dan alleen maar stad is een uitstapje naar het Wicklow Mountain National Park zeker een aanrader. Ik was er op een zonnige dag en ik vond het echt ongelofelijk mooi. Het is heel wat anders dan de bossen in Nederland. Glendalough wordt aangeraden als plek om het park in te gaan. Glendalough ligt namelijk in een vallei en ligt vlak bij 1 van de meren. Hier krijg je dus een mooie variatie te zien van wat het park allemaal te bieden heeft en omdat er voor het klooster een bezoekerscentrum is kan je er ook een auto kwijt.

Mocht je nou geen auto tot je beschikking hebben in Ierland, dan zou je ook op pad kunnen met het openbaar vervoer. Helaas rijdt er gaan bus naar Glendalough, maar wel naar een aantal andere dorpjes die vlak bij het National Park liggen. Er gaan bussen naar Enniskerry, Rathfrum, Wicklow, Arklow, Baltinglass en Blessington. Het openbaar vervoer is dus een optie als je vooral graag naar het National Park wilt. Mocht je graag ook Glendalough zien en de natuur om haar heen dan zou je nog kunnen kijken naar een georganiseerde busreis.

X

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.