Menu
Lifestyle / Spelletjes

Spelletjes – Hanabi

Sinds ik een appartement heb en er dus eindelijk ruimte was voor een eettafel waar je met meer dan 1 persoon aan kon zitten ben ik veel meer spelletjes gaan spelen. Het was bijna elke week raak, maar door alle drukte met mijn studie komt het er iets minder van. Niks aan te doen, maar ik vertel jullie graag over wat voor spelletjes ik graag speel.

Het eerste spel wat ik met jullie deel is Hanabi. Bij Hanabi moet je samenwerken met elkaar om uiteindelijk een fantastische vuurwerkshow neer te zetten. Dat je tijdens dit spel moet samenwerken is ook precies wat het zo leuk maakt! Het is een keer iets anders en het is ook nog best wel moeilijk om een goede vuurwerkshow neer te zetten. Laat me uitleggen waarom;


Spel uitleg

Bij Hanabi krijgt elke speler een aantal kaarten toegedeeld. Op elke kaar kan een nummer staan van 1 tot en met 5. De kaart is rood, wit, groen, blauw of geel. Met deze kaarten moet je een vuurwerkshow maken. Dit doe je door de kaarten per kleur op volgorde van 1 tot en met 5 te leggen. Dit lijkt erg makkelijk, maar je mag je eigen kaarten niet zien. Je ziet dus alleen de kaarten van de anderen. Je moet dus samenwerken om je vuurwerkshow te maken. Samenwerken mag je doen door elkaar hints te geven. Het moeilijke is dat je maar een beperkt aantal hints hebt, als de hints op zijn moet je dus of een kaart neerleggen op de vuurwerk stapel, of je moet een kaart op de afleg stapel leggen. Je mag maar 2 keer een kaart fout opleggen, bij de derde keer is het spel direct afgelopen. Als je een kaart aflegt krijg je er een hint bij, maar pas op, elke kaart is maar twee keer in het spel. De 5 van elke kleur is zelfs maar 1 keer in het spel. Als je dus een verkeerde kaart aflegt zou het maar zo kunnen dat je 1 vuurwerk stapel niet af kan maken. Daarnaast is het ook nog eens zo dat als de pak stapel op is het spel ook eindigt. Om alle vijf vuurwerk stapels goed op tafel te krijgen is dus best een uitdaging. Het is mij dan ook nog niet gelukt om de gehele vuurwerkshow neer te zetten.


Het is een ontzettend leuke uitdaging om dit spel samen met je vrienden uit te spelen en als gezelschapsspel is Hanabi een echte aanrader. Ik denk dat vooral mensen die het leuk vinden om puzzels op te lossen er echt van kunnen genieten om Hanabi te spelen. Los van dat je hard moet nadenken om de vuurwerkshow te maken is het ook nog eens erg grappig om te spelen. Als ik dit spel speel met mijn vrienden liggen we altijd in een deuk omdat we elkaar proberen te helpen op momenten dat het eigenlijk niet mag. Het is dus niet alleen maar serieus (al kan je het ook op deze manier spelen).

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.