Menu
Films en Series / Lifestyle

Serie – Virgin River

Een paar weken terug bracht Netflix de serie Virgin River uit. De trailers lieten een vrouw zien die haar leven in Los Angelos opgaf om te gaan wonen in het afgelegen dorpje Virgin River. Ze zou komen de wonen een een mooie blokhut, die bij aankomst nogal oud en vervallen bleek en ze zou komen te werken als verpleegkundige onder een arts die haar hulp eigenlijk niet wil hebben. Klinkt als de voorbode van een eigenlijk redelijk standaard drama serie.

Het idee dat Virgin River een redelijk standaard drama serie zou zijn weerhield mij er dan ook een tijdje van om de serie te gaan kijken. Gelukkig ben ik er uiteindelijk toch aan begonnen en keek ik het eerste seizoen in mum van tijd uit!

De serie Virgin River volgt Melinda “Mel” Monroe, die een baan heeft aangenomen als verpleegkundige in het afgelegen Californische dorp Virgin River. Mel denk dat Virgin River de perfecte plek zal zijn om te beginnen met een schone lei zodat ze haar oude pijnlijke herinneringen achter kan laten. Al snel komt Mel er achter dat leven in dit afgelegen dorp niet zo simpel is als het lijkt. De dokter van de praktijk waar zij komt te werken zit namelijk helemaal niet op haar te wachten, hij behandeld haar as een assistent en laat haar niet haar werk uitvoeren. Daarnaast komt ze ook een potentiële nieuwe geliefde tegen, maar is ze er wel klaar voor om iets nieuws te beginnen?

Ondanks dat de gebruikelijke drama zich ook afspeelt in deze serie vind ik ook dat ze soms een redelijke nieuwe kijk geven. Dit kunnen ze doen doordat Mel natuurlijk een verpleegster is en dat geeft nieuwe invalshoeken met zich mee. Hebben een aantal moeilijke gebeurtenissen die Mel moet overwinnen een medische achtergrond. Dit maakte het voor mij wel interessanter om naar te kijken. Daarnaast speelt de serie zich natuurlijk af vrij dicht bij de natuur en ver weg van de grote steden, dit geeft de serie een rustiger tempo. Er zijn minder grote evenementen die continue bezocht moeten worden, waar je er fantastisch uit moet zien. Inmiddels heeft het drama zich redelijk opgebouwd en ik ben ontzettend benieuwd wat er gaat gebeuren.

Het is een redelijk tactische stap geweest van Netflix om al het grote drama redelijk rustig op de bouwen, door de rustige omgeving waarin de serie zich afspeelt en het relatief rustige tempo vind ik Virgin River een erg fijne serie om naar te kijken. Dit voelt soms anders aan bij series waar het grote drama in 1 klap op je afkomt. Nu leer je eerst de achtergrond verhalen van de personages beter kennen en wordt eigenlijk pas aan het einde van seizoen 1 redelijk duidelijk is wat het achtergrond verhaal is van een aantal personages en hebben er nu pas grote ontwikkelingen plaatsgevonden.

Dit alles maakt Virgin River een serie die heerlijk is om te kijken als je een avond wilt Netflixen. Inmiddels is seizoen twee al besteld en ik kan niet wachten tot het uitkomt.

Voor de mensen die het interessant vinden. Virgin River is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Robyn Carr die bestaat uit 20 boeken.

X

1 Comment

  • Avatar
    Manon
    27/12/2019 at 4:27 pm

    Super leuke review over Virgin River! Ik heb het ook helemaal uitgekeken en kan niet wachten tot seizoen 2! Ik ben het erg eens met wat je zegt over de achtergond van de karakters in een rustig tempo leren kennen, zeker een dikke plus hiervoor! Ik vond het ook heel goed dat er vaak moeilijke en onbesproken onderwerpen besproken worden in de serie zoals het hebben van een post traumatische stressstoornis als veteraan en het als vrouw geen kind kunnen krijgen. Erg goed gedaan door de makers!

    Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.