Menu
Persoonlijk

Hallo 2020

Het is iet wat aan de late kant, maar ik zou toch graag nog eventjes mijn focus punten voor dit jaar met jullie delen. Voordat ik dat doe wil ik eerst iets anders vertellen, ik heb mijn these ingeleverd! Binnenkort heb ik de verdediging en daarna krijg ik direct mijn cijfer te horen. Super spannend dus!

Dan nu terug naar hoe ik mijn jaar wil vorm geven. Voor mij is het aankomend jaar belangrijk dat ik mijn eigen dingen blijf doen. Deze post is pas zo laat online gekomen omdat ik zo zat te stressen over mijn these en dat vind ik ontzettend jammer. Helaas komt er nog een tweede these aan en ik wil voorkomen dat mijn eigen leven zo ver naar de achtergrond verdwijnt dat ik niks anders meer doe dan werken. De laatste paar maanden leek het daar wel op. In mijn vrije tijd wist ik soms gewoon niet meer wat ik moest doen. Voor van alles was ik te moe, dat had als gevolg dat ik alleen maar op de bank kon liggen als ik niet bezig was voor mijn these. Hierom wil ik graag mijn aandacht leggen op de volgende dingen in het nieuwe jaar;


Blijven bloggen

Een best wel groot punt voor mij is blijven bloggen. Inmiddels heb ik twee blogs, deze en een kattenblog (http://voordepoes.com). Beide blogs host ik zelf en ik vind het erg leuk om te doen. Helaas is bloggen één van de eerste dingen die ik niet meer doe als ik het druk heb. Door de drukte gaat de inspiratie weg en er zit tijd in het schrijven van artikelen. Het voelt voor mij niet altijd alsof ik die tijd heb en als ik ‘s avonds op de bank lig, is de motivatie ook wel redelijk op door de vermoeidheid. Ik heb dan ook geen idee hoe ik het moet aanpakken om te blijven bloggen. Wat misschien het beste helpt is om mijn these heel goed in te plannen, hier ook ruimte voor in plannen om te bloggen, maar ook om een ritme te krijgen in mijn dag. Hoe ik dat fantastische ritme voor elkaar krijg weet ik nog niet, maar ik ga mijn best doen!

Hardlopen

Sinds ik studeer probeer ik al te hardlopen. Het komt er maar niet van. Ik ga een keer hardlopen en daar houdt het dan ook mee op. Toch wil ik het nu echt een keer gaan doen! Ik heb al een tijd last van ademhalingsproblemen tijdens het basketballen en daar wil ik zo ontzettend graag vanaf. Misschien helpt het wel om te gaan hardlopen. Door te gaan hardlopen gaat mijn conditie omhoog, wat er voor zal zorgen dat ik minder snel controle moet gaan uitoefenen op mijn ademhaling. Daarnaast merk ik ook dat ik tijdens het hardlopen veel bezig ben met mijn ademhaling. Als ik deze in het begin niet goed onder controle heb dan heb ik het heel erg zwaar tijdens het hardlopen, omdat ik niet genoeg zuurstof binnen krijg. Door er tijdens het hardlopen meer focus op te leggen hoop ik dat me dit ook beter lukt tijdens het basketballen.

Ik wil alleen niet zomaar in het wilde weg gaan hardlopen. Daarom wil ik hier wel graag een concreet doel voor vaststellen. Als het weer het toe laat zou ik graag twee keer per week willen hardlopen. Op woensdag, en op vrijdag of op zondag. Daarnaast wil ik ook graag aan het einde van het jaar vijf kilometer kunnen hardlopen met twaalf kilometer per uur. Dat laatste stukje ga ik waarschijnlijk wel halen als ik consistent blijf hardlopen. Toch wil ik dat wel mijn doel maken, want dat maakt het voor mij makkelijker om consistent te blijven hardlopen.

Lezen, tekenen en fotografie

Zoals je kan zien is dit voornemen driedelig. Naast mijn these, werk, bloggen en sporten heb ik ook iets nodig wat ik echt voor mezelf doe om thuis te kunnen ontspannen. Natuurlijk doe ik die andere dingen ook voor mezelf, maar er zitten doelen aan vast gebonden. Ik wil ook graag dingen oppakken die ik alleen maar doe omdat ik het leuk vind. Lezen begin ik weer op te pakken en soms moet ik me er even toe zetten, ik merk dat ik er echt rustig van wordt om te lezen en het ook weer erg leuk vind om te doen. Tekenen vond ik vooral heel erg leuk als kind, inmiddels een stuk minder, want ik kan niet zo goed tekenen. Daarom heb ik laatst bij Udemy een aantal teken cursussen gekocht. Deze zou ik graag dit jaar willen afronden. Tekenen werkt erg ontspannend en het schijnt erg goed te zijn voor je creativiteit. Tot slot heb ik met kerst mezelf een spiegelreflex camera cadeau gedaan. Ik weet nog niet helemaal precies hoe alles werkt en wat de beste instellingen zijn in verschillende situaties, maar dat wil ik graag leren. Hier wil ik me dus meer in gaan verdiepen zodat ik met mijn camera op pad kan als het weer wat mooier wordt.


Dit zijn mijn focus punten voor het aankomende jaar. Voor mij hebben ze vooral te maken met zelf ontwikkeling en mijn draai nog meer vinden dan ik het afgelopen jaar heb gedaan. Ik hoop dus heel erg dat dit lukt. Mede omdat mijn focus punten vooral te maken hebben met zelf ontwikkeling heb ik er geen sterke doelen aan verbonden die ik moet halen (behalve dan met het hardlopen), het voelt namelijk als een leerproces, waarin ik mezelf goede gewoontes aan probeer te leren. Blijkt nou dat ik deze redelijk heb aangeleerd halverwege het jaar dan kan ik altijd punten toe voegen. Misschien ga ik dat ook wel doen, we zullen het zien. Het leek mij in ieder geval een goed moment om hier in het nieuwe jaar mee te beginnen, ook omdat ik nu net mijn eerste these heb ingeleverd!

Heb jij nog goede voornemens voor 2020?
X

Mocht je nou denken, wat doen die random foto’s in dit artikel. Deze heb ik zelf gemaakt met mijn nieuwe camera en het leek mij leuk om ze te delen!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.