Menu
Reizen

Ierland – The Cliffs of Moher

De universiteit waar ik studeerde in Limerick biedt haar studenten de mogelijkheid om Ierland te ontdekken door middel van georganiseerde busreizen. De allereerste keer dat ik mee ging met zo’n reis, ging die naar de Cliffs of Moher toe. Dit is een toeristische trekpleister die je echt niet wilt missen als je naar Ieland toe gaat.

Hier kan je de grot uit รฉรฉn van de Harry Potter film zien

The Cliffs of Moher zijn 214 hoog een deel van UNESCO Global Geopark. Daarnaast zijn de Cliffs of Moher de plek waar de grot scรจne van Harry Potter en de halfbloed prins is gefilmd. Reden genoeg voor alle Harry Potter fans onder ons om deze fantastische kliffen te bezoeken.

De kliffen liggen aan de westkust van Ierland. Vele mensen vliegen meestal naar Dublin, wat ligt aan de oostkust van Ierland. Gelukkig worden er tours georganiseerd vanuit Dublin om toch de Cliffs of Moher te kunnen bezoeken. Vaak ben je hier dan wel een dag aan kwijt, maar het is zeker de moeite waard! Ik vond het heel erg indrukwekkend om meteen geconfronteerd te worden met de ongerepte natuur die Ierland te bieden heeft.

In de winter zat ik hier zonder jas lekker in de zon!

Die ongerepte natuur waar ik het over heb vind je ook terug in je reis naar de Cliffs of Moher toe. De kliffen liggen namelijk in The Burren National Park. De burren bestaat voor een groot gedeelte uit een kalkplateau, wat een interessant landschap geeft. Ik ben hier samen met mijn moeder doorheen gereden toen we naar de kliffen toe reden en dat is echt super leuk om te doen! Kleine wegen, veel dieren en mooie natuur. Het voelde aan als een echte roadtrip. Het lijkt totaal niet op de wegen en natuur daaromheen zoals we in Nederland kennen en als de zon scheen voelde het echt heel erg idyllisch aan. De Cliffs of Moher en het nationale park daaromheen zijn voor de natuurliefhebbers onder ons, net als Glendalough national park, een uitstekende plek om naar toe te reizen en hier een dag te spenderen.

X

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.