Menu
Recepten

Salade met tzatziki en vegetarische balletjes

Deze heerlijke salade met tzatziki en vegetarische balletjes heb ik laats uitgeprobeerd, omdat ik in het nieuwe jaar bewuster ben gaan eten. Dit doe ik om ervoor te zorgen dat ik voldoende voedingsstoffen binnen krijg. Normaal gesproken at ik drie tosti’s en ‘s avonds vaak een pasta of een AVG’tje. Ik was het zat. Het gevoel dat ik te weinig variatie in mijn eten had ging steeds meer de boventoon voeren en ik probeer nu mijn eet gewoontes om te gooien.

Nu ik steeds meet met eten bezig ben probeer ik ook weer nieuwe recepten uit. Deze recepten wil ik graag met jullie delen. De recepten zullen vaak snel en makkelijk te bereiden zijn. Wat perfect voor mensen die wel voedzaam willen eten, maar niet de tijd hebben om uitgebreid te koken.

Salade met tzatziki en vegetarische balletjes
Zoals je ziet is gerechten fotograferen nog niet 1 van mijn kwaliteiten

Het eerste recept wat ik met jullie deel is een salade met tzatziki en vegetarische balletjes. Dit recept bestaat uit de volgende macro’s en voor 1 persoon heb je de volgende ingrediรซnten nodig (de merken die ik heb gebruikt staan er achter:

Recept
 • 100 gr ijsbergsla
 • 100 gr Vegetarische balletjes (lidl)
 • 110 gr komkommer (gem. is 1 komkommer 400 gr)
 • 195 gr paprika (gem. is 1 paprika 140 gr)
 • 130 gr snoeptomaatjes
 • 35 gr rode ui (gem. is 1 ui 70 gr)
 • 75 gr tzatziki (ah)
Kcal449
Koolhydraten32.6
Eiwitten27.7
Vetten18.5
Vezels17.9
Bereiding

De bereidingswijze is erg simpel. Snij de balletjes in vieren, snij de komkommer, de paprika en de ui in stukjes, en halveer de snoeptomaatjes. Meng de gesneden groenten en balletjes met de ijsbergsla en de tzatziki en je hebt een heerlijke snelle vullende salade op tafel staan!

X

No Comments

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.