Menu
Lifestyle / Producten

#2 Wat zit er in mijn thee doos?

Zoals je in mijn vorige thee post kon lezen ben ik gek op thee en ben ik nu al een lange tijd dol geweest op rooibos thee. Daarom vond ik het deze keer tijd om mijn thee doos te vullen met andere smaakjes. Er zitten zelfs twee zwarte thee soorten in. Voor mij, iemand die bijna alleen maar witte, groene en rooibos thee drinkt, is dat best wel heftig. Toch was ik toe aan wat afwisseling en bij de winter horen toch wel de iets donkerdere thee’s en dus ook zwarte thee.

Wat zit er in mijn thee doos?

De twee zwarte thee smaken die ik heb gekozen zijn allebei van Pickwick. De smaken zijn Winter Glow en Autumn Storm. Deze twee thee soorten zijn dus echt gemaakt voor de winter en ze zorgen ervoor dat mijn theedoos heerlijk kruidig ruikt! Om te compenseren voor het hoge zwarte thee gehalte heb ik nog een groene thee en een witte thee toegevoegd. De groene thee komt van Lipton en heeft als toevoeging mandarijn en sinaasappel. De witte thee komt van het merk Westminster en heeft als toevoeging granaatappel.

Winter Glow
Pickwick Winter Glow

De winter glow thee is een zwarte thee met sinaasappel en nog extra kruiden. Hij ruikt echt heerlijk en ik kreeg er direct een warm gevoel van. Bij de geur krijg ik meteen het typische winter geur idee van sinaasappel met kaneelstokjes en kruidnagel. Nu viel de smaak mij iets tegen. Ik proef de sinaasappel niet heel erg, en hier hoopte ik wel op. Fruitige thee heeft nog steeds mijn voorkeur. Verder is de thee wel lekker kruidig en hij past qua warmte precies bij de winter. Hij is voor mensen die niet heel erg weg zijn van zwarte thee misschien wat “zwaarder/sterker” om te drinken. Dit is voor mij wel het geval, het is een prima thee voor de afwisseling, maar zal geen favoriete thee worden.

Autumn Storm
Pickwick Autumn Storm

De Autumn Storm thee is een zwarte thee met appel en kaneel. Deze thee is wat minder zwaar en kruidig van smaak dan de Winter Glow thee van Pickwick. Dat maakt hem voor mij iets lekkerder, omdat ik van lichtere/zachtere thee soorten houd. Bij deze thee proef ik wel meer het fruit (de appel) en daar ben ik erg blij mee. De kaneel is een heerlijke kruidige toevoeging. Dit is een thee die ik graag op een regenachtige dag zal drinken.

Groene thee Mandarijn en Sinaasappel
Lipton groene thee

Deze heerlijke frisse groene thee van Lipton heb ik al eerste geproefd bij mijn moeder en ik was meteen verkocht. De thee ruikt lekker fris, maar niet heel erg zoet. Er is in de thee een hele fijne balans tussen zuur en zoet. Als je een thee wilt die je lekker kan opfrissen is dit echt een thee die je moet uitproberen.

Witte thee granaatappel
Westminster witte thee

Witte thee met granaatappel smaak van het merk Westminster is te koop bij de Aldi en ik vraag vaak aan mijn moeder of ze een doosje voor mij meeneemt. Deze thee is ideaal voor mensen die van een hele lichte thee drinken en niet houden van bitter. De thee is iet wat aan de zoetere kant en daarom is dit eigenlijk ook een thee die goed aansluit bij de zomer. Dat zie je meteen eigenlijk al aan het leuke roze doosje! Ondanks dat het een heerlijke zomerthee is past hij ook in de winter als je al die warmere smaken wat zat bent. Met deze reden stop ik altijd ook een lichte thee in mijn doos, dan kan ik altijd wat afwisselen.

Met deze vier smaken heb ik mijn thee doos deze keer gevuld. Ik vind het erg leuk om nieuwe thee smaken uit te proberen, dus voor de volgende keer zullen er weer een aantal smaken bij zittend die ik voor het eerst proef!

X

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.