Menu

Al anderhalf jaar lang is de serie You een hit. Toen ik de eerste aflevering keek was ik vrij snel verkocht. Het intrigeerde mij hoe ontzettend erg je in het hoofd duikt van de hoofdpersoon en wat voor ontzettend gestoorde gedachtes hij soms heeft. Wat hij allemaal doet en denkt kan eigenlijk echt niet, maar toch ga je ontzettend met hem meeleven en hoop je dat hij gelukkig wordt.

Serie You

De serie You gaat over de hoofdpersoon Joe Goldberg. Op het eerste gezicht lijkt het een ontzettend normale man. Hij heeft een voorliefde voor boeken, werkt daarom ook in een boekenwinkel en heeft verder niet echt iets interessant gaande. Dit is echter alleen wat zijn buitenkant je laat geloven. Tijdens de serie krijg je een kijkje in zijn hoofd en hier kom je er achter dat hij volledig geobsedeerd raakt als hij iemand al een beetje leuk begint te vinden. Als iemand eenmaal zijn aandacht heeft dan doe hij er alles aan om ervoor te zorgen dat zij niet liever wil dan met hem samen zijn.

Ondanks dat Joe tijdens de serie echt de meest domme dingen doet tijdens de serie en dat hij echt volledig morele grenzen over gaat en eigenlijk gewoon een stalker is, was het voor mij moeilijk om een hekel aan hem te hebben. De gedachte “nee, nee, doe dat nou niet” is echter wel heel vaak bij mij langs gekomen als hij weer eens iets flikt wat niet oké is. Dat je geen hekel kan krijgen aan Joe is dan ook één van de vele kwaliteiten van de serie en het zorgt ervoor dat je wilt blijven kijken. Je leeft namelijk met hem mee en wilt dat alles uiteindelijk goed komt.

Naast dat de Joe erg goed is neergezet als hoofdpersoon is de serie ook erg spannend neemt een aantal interessante wendingen. Ik zal hier niet te veel over verklappen, want niemand houdt van spoilers. Daarom kan ik alleen maar schrijven dat de serie niet één is die je op de achtergrond aanzet.

Om het kort samen te vatten, You is een spannende binge-watch waardige serie. Seizoen twee heeft mij weten te verassen ondanks dat hetzelfde format wordt aangehouden. Als je hebt besloten om You te gaan kijken wens ik je veel plezier en ben ik benieuwd wat je er van vindt!

X

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.