Menu
Boeken / Lifestyle

Boek: Reisverslag van een Kat

Vorige week was ik op ski vakantie en ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad. Toch wil ik dan ‘s avonds even in mijn eentje bijkomen van de leuke maar uitputtende dag. Het lezen van een boek is een heerlijke manier om dit te doen. Op vakantie had ik een aantal boeken meegenomen, maar het boek wat ik niet weg kon leggen was van Hiro Arikawa met de titel Reisverslag van een Kat.


Algemene informatie
Omslag Reisverslag van een kat

Titel: Reisverslag van een Kat
Auteur: Hiro Arikawa
Uitgeverij: ambo|anthos
Aantal pagina’s: 239
Genre: fictie/roman
ISBN: 978 90 263 4978 2

Over het boek

Nana de kat maakt een roadtrip. Hij weet niet waar hij naartoe gaat en waarom hij en zijn baasje Satoru de reis maken. Maar het betekent wel dat hij voorin naast Satoru mag zitten in een zilverkleurig busje. Samen doorkruisen ze Japan en logeren ze bij oude vrienden. Ze komen bij een norse boer die in katten slechts rattenvangers ziet; bij een hartelijk echtpaar met een bed en breakfast waar huisdieren welkom zijn; bij een treurige man die net verlaten is door zijn vrouw. Maar waarom zijn ze op reis? En waarom is iedereen zo geïnteresseerd in Nana? Wanneer Nana erachter komt, breekt zijn kleine hartje en hij zet alles op alles om het avontuur niet te laten eindigen.


Mijn mening

Toen ik een nieuw boek aan het uitzoeken was om te lezen was het eerste wat mij aansprak de ontzettend mooie omslag van het boek. Deze heeft rustige blauwe kleuren met een hele mooie kat en een boom afgebeeld, en hij voelt heerlijk zacht aan. De rust die de omslag uitstraalde zorgde er voor mij dus al voor dat ik het boek wou lezen omdat ik dacht dat het een heel warm boek zou zijn.

De inhoud stelde mij vervolgens niet teleur. Het was zelfs beter dan verwacht. Tijdens het lezen heeft dit boek heeft mij allerlei emoties laten voelen van blijdschap tot verdriet. Ontzettende lof voor de auteur op de manier waarop ze je allerlei emoties kan laten voelen simpelweg door te schrijven over hoe mooi het leven wel niet kan zijn. Zoals de achterkant van dit boek mij vertelde is het verhaal dan ook een ode aan het leven, aan vriendschap en aan de kleine dingen die de grootste vreugde geven.

Reisverslag van een Kat is vanuit verschillende perspectieven geschreven en gedurende het verhaal kom je van alles te weten over de jeugd en de vrienden van Satoru, daarnaast volg je de huidige tijdlijn van Satoru en Nana. Het mooie van de verschillende perspectieven is dat je alle huidige en jeugdverhalen vanuit meerdere perspectieven kan lezen en zo het verhaal ook vanuit meerdere kanten bekijkt.

Het perspectief vanuit Nana vond ik ontzettend leuk om te lezen. Ik kan alleen maar hopen dat mijn eigen katten ook zo over mij denken en ook op die manier om mij geven. Helaas weet ik wel dat katten niet al die complexe emoties kunnen voelen die Nana voelt, maar a girl can dream! Ondanks dat hoe Nana denkt en wat hij allemaal voelt niet helemaal realistisch als je kijkt naar wat een kat cognitief zou kunnen, doet dat niet af aan hoe mooi het boek is.

De liefde die je kan voelen voor je vrienden, familie en huisdieren is hier zo ontzettend mooi op papier gezet dat ik het je echt kan aanraden om dit boek te lezen. Toen ik het boek uit had moest ik namelijk echt even een traan wegpinken omdat het boek mij zo erg heeft geraakt. Hierom geef ik het boek 5 sterren. Ik wil hem zeker nog een keer lezen!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.