Menu
Persoonlijk

De laatste these

Als ik de titel van dit bericht lees word ik direct melancholisch, ik ben momenteel mijn allerlaatste these aan het schrijven. Het einde van mijn studenten bestaan. Niet meer zomaar uitslapen midden in de week omdat het kan, of ineens besluiten om uit te gaan of om spontaan met een vriendin te gaan lunchen. Het komt nu echt tot een eind. Zes jaar studeren en oh wat mis ik het nu al. Helemaal als je bedenkt dat ik het afgelopen jaar al die leuke studenten dingen al niet meer hebt gedaan omdat dit jaar in het teken stond van het schrijven van twee theses…

Om alles nog even erger te maken heb ik dit jaar ook geen zomervakantie, al lijkt het nu totaal niet op zomer, of een vakantie. Mijn these heeft twee maanden stil gestaan en daardoor moet ik nu twee maanden langer door. Het plan is om halverwege augustus alles in te leveren. Dit betekend dat ik voor het eerst in mijn leven geen vakantie heb op mijn verjaardag. 2020 is dus echt het jaar met grote veranderingen, doei studentenleven, doei vakantie op je verjaardag en HALLO NIEUWE BAAN!

Dit had ik nog niet verteld, ik heb een baan. Ik voel me zo mega volwassen! Ondanks dat ik af en toe echt bang ben om het studentenleven te verlaten heb ik nog meer zin in beginnen met werken. Ik verlang aan de ene kant ontzettend naar regelmaat, diversiteit op de werkvloer en me verder ontwikkelen. Ik moet dan wel een groot stuk vrijheid opgeven, maar het is tijd voor een nieuwe stap. Daarnaast, heb ik meer dan genoeg tijd om in het weekend en ‘s avonds allerlei dingen in te plannen waardoor ik niet een soort werkslaaf word die niks anders doet dan werken, eten en slapen.

Momenteel is het dus nog even een dikke maand volhouden en dan ben ik (hopelijk) klaar. Afgestudeerd en twee masters op zak. Tijd voor de volgende stap. Ik heb er zin in!

X

1 Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.