Menu
Lunch / Recepten

Broodje Gerookte Tofu met Hummus

Langzamerhand loop ik steeds meer warm voor tofu. Ik ben er achter dat het goed klaarmaken van tofu echt wonderen kan doen en er zitten zo veel eiwitten in dat het zonde is om tofu te laten staan. Tijdens mijn tofu ontdekkingstocht kwam ik bij de Jumbo gerookte tofu tegen. Eerst wist ik niet zo goed wat ik er nou mee aan moest en hoe je het moest bereiden. Nu blijkt, je kan het gewoon overal doorheen doen! Echt een uitvinding, voor een luie kok als ik.

Het is echt heel stom om zo op te schrijven, maar gerookte tofu smaakt een beetje rokerig… (wauw zo’n goede beschrijving). Door deze rokerige smaak vind ik het echt perfect om gerookte vleessoorten te vervangen, denk aan gerookte kipfilet voor op brood, of gerookte spekjes door de salade! In het recept wat ik nu met je deel, gebruik ik de tofu voor op brood. In dit gerecht gebruik ik ook atjar tjampoer en dat geeft je broodje net wat meer bite en het smaakt heerlijk fris. Momenteel is dit echt één van mijn favoriete lunchrecepten, dus hopelijk kan jij het ook waarderen!

Zoals altijd heb ik achter elk ingrediënt neergezet welk specifieke product ik hebt gebruikt. Op die manier kan je het recept precies namaken en heb je dezelfde macro’s als hoe ik ze in deze post heb genoteerd! In principe hoef je niet alle grammen zoals als ik ze heb aangegeven te volgen en kan je ook gewoon lekker je brood beleggen zoals je dat zelf wilt natuurlijk! Ik heb deze puur toegevoegd voor de mensen die op hun macro’s willen letten.

Vegan Broodje Gerookte Tofy

Ingrediënten
  • 2 sneetjes brood (70 gram) – Koolhydraat arm brood van de Lidl
  • 35 gram gerookte tofu – van de Jumbo
  • 35 gram Atjar Tjampoer – Conimex
  • 25 gram zongedroogde tomaten hummus – van de Lidl
  • 25 gram Komkommer
Macro’s
Kcal309
Koolhydraten19,5
Eiwitten19,3
Vetten14,4
Vezels10,1
Bereidingswijze

Het klaarmaken van dit broodje is heel simpel. Pak de sneetjes brood, smeer op 1 sneetje de hummus. Snij de komkommer in plakjes en beleg hier je broodje mee. Snij vervolgens de gerookte tofu in plakjes (ik heb de tofu in drie plakjes gesneden), beleg hier vervolgens je broodje mee en top het af me de Atjar Tjampoes. Super simpel en in een handomdraai een heerlijk broodje op tafel staan die net wat luxer is dan een broodje hagelslag!

Eetsmakelijk!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.