Menu
Films en Series / My Favorites

5 Series Die Je Altijd Kan Kijken

De titel geeft het al een beetje weg, in dit artikel vertel ik je welke 5 series ik altijd aanzet als ik geen idee heb wat ik wil kijken. Soms (of eigenlijk, redelijk vaak), heb ik geen idee wat voor serie of film ik wil kijken, maar wil ik wel iets kijken. Op dat moment kan ik de gok nemen en aan een nieuwe serie beginnen, of ik ga een serie van dit lijstje kijken! Meestal kies ik voor de tweede optie. Aan een nieuwe serie beginnen voelt soms een beetje als een risico, omdat je niet weet of de serie leuk is. Bij onderstaande vijf series weet ik zeker dat ik het altijd leuk vind om naar te kijken als ik het aanzet en ik hoop dat jij dat ook gaat vinden! Leuke bonus, al deze series staan op Netflix!

How I Met Your Mother

HIMYM volt Ted Mosby die zijn kinderen het grote verhaal verteld over hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Het verhaal begint in 2005. Ted woont op dit moment samen met zijn beste vriend Marshall in een appartement in New York. In de eerste aflevering van de serie vraagt Marshall aan zijn vriendin Lily of zij met hem wil trouwen en bij Ted begint het te kriebelen dat hij ook de ware wilt ontmoeten. Diezelfde avond stelt Barney (Legen-wait for it-dary) Ted voor aan Robin. Tijdens zijn zoektocht naar de ware wordt Ted bijgestaan door deze vrienden (die niet altijd vrienden zijn gedurende het verloop van het verhaal).

HIMYM zit vol leuke (soms hopeloze) verhalen over het liefdesleven van Ted en ik vind het echt fantastisch naar te kijken. Wat eventueel verklaart waarom ik HIMYM al een stuk of vijf keer heb gezien. Als je HIMYM nog nooit hebt gezien kan ik je maar 1 ding zeggen: GA DEZE SERIE KIJKEN!

Gilmore Girls

Gilmore Girls volgt moeder en dochter Lorelai en Rory (Lorelai) Gilmore. De serie start op het moment dat Rory zestien jaar is en wordt toegelaten op Chilton, een dure privé school waar je alleen op wordt toegelaten als je erg slim bent! Lorelai heeft al een hele lange tijd geen contact meer met haar ouders, maar zoekt nu toch het contact weer op zodat haar ouders kunnen helpen met het betalen voor Chilton. Haar ouders gaan akkoord, maar alleen als Lorelai en rory elke vrijdag avond langkomen om samen te eten. Dit is eigenlijk de basis van de serie. Je volgt Lorelai en Rory gedurende hun leven en ze maken van alles mee. Zo krijgt Rory te maken met haar eerste vriendje en Lorelai heeft een droom om haar eigen Inn te openen.

Gilmore Girls is echt een feel-good serie. Ik word elke keer helemaal zen als ik naar deze serie kijk. Verder is de dynamiek tussen de hoofdpersonen ook echt fantastisch en hilarisch om naar te kijken! Echt een aanrader als je een serie wilt kijken met een warme kop thee, wat koekjes en een heerlijke warme deken. De serie gaat door totdat Rory afstudeert van de universiteit, er valt dus best wel wat te kijken! Als kers op de taart heeft Netflix een aantal jaar later nog een vervolg uitgebracht op Gilmore Girls, namelijk Gilmore Girls: A Year in The Life. Het is zelfs nog mogelijk dat er nog een keer een vervolg komt, en ik ben echt mega aan het duimen dat dit vervolg er ook echt gaat komen!

Gossip Girl

Gossip Girl draait om een groep rijke tieners die leven in de Upper East Side in New York. Gedurdende de serie is er eigenlijk continue drama, wie wordt toegelaten bij welke universiteiten, wie heeft wie als vriendje en wie is de koningin van de Upper East Side. Kortom er wordt mega veel geroddeld in deze serie. Als iemand een roddel heeft, wordt deze zo snel mogelijk opgestuurd naar Gossip Girl, die het ene na het andere schandaal bekent maakt.

Als je Gossip Girl nog nooit hebt gezien mis je wat in je leven. Ik loop elke keer echt te smullen van deze drama serie en ben tegelijkertijd ook ongelofelijk blij dat mijn leven redelijk rustig is op dit gebied!

Suits

Suits start als Harvey Specter Mike Ross aanneemt als zijn nieuwe associate bij een groot advocatenkantoor in New York. Wat niemand (behalve Mike, Harvey en zijn Secretaresse) echter weten is dat Mike Ross nooit is afgestudeerd als advocaat. Tijdens krijg je mee wat zich allemaal afspeelt bij dit grote advocatenkantoor en zullen de hoofdpersonages van de ene benarde situatie in de andere terecht komen en moeten ze gaten in de wet vinden om zichzelf en hun cliënten te helpen. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de constante dreiging dat iemand er achter komt dat Mike niet een echte advocaat is maar een oplichter. De serie zit vol met dramatische momenten die eindigen met grote statements, dreigementen en harde woorden.

Momenteel ben ik Suits weer opnieuw aan het kijken en ik vind het zoals altijd weer leuk! De personages zijn zo divers en er zitten echt sterke vrouwelijke rollen in wat mij ontzettend aanspreekt. Soms is het wel jammer dat er in de gesprekken niet altijd evenveel diepgang zit, maar dat hoort er natuurlijk echt totaal bij als je speelt in de serie SUITS, waar je in de harde wereld stapt van de top advocaten in New York die zich als haaien naar elkaar gedragen en waar het gaat om de grootste mond hebben.

Jane the Virgin

Jane the Virgin gaat of Jane, een religieuze venezolaanse amerikaan, die nog steeds maagd is, omdat ze wil wachten tot het huwelijk. Ze werk in een hotel, maar haar droom is om schrijfster te worden. Haar leven wordt ineens op zijn kop gezet als ze zwanger blijkt te zijn. Ze is namelijk per ongeluk kunstmatig geïnsemineerd met het sperma van de eigenaar van het hotel waar zij werkt. Jane komt voor meerdere vraagstukken te staan over wat ze nu moet doen. Side-Note de serie is een soap serie en heeft een hilarische vertellen die commentaar levert op het leven van Jane.

De aller eerste keer dat ik deze serie keek, moest ik eventjes wennen aan het format. Je hebt dus een verhalen verteller en het is een echte soap serie. Toen ik dit achter me had gelaten was ik echt direct verliefd! De serie is een goede combinatie van humor, drama en liefde. Het is een super leuke luchtige serie en ik kijk ernaar met veel plezier!

Ik hoop dat ik je enthousiast heb gemaakt voor in ieder geval 1 van deze series en laat een reactie achter als je nog een serie hebt die je mij wilt aanraden!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.