Menu

Vorig jaar heb ik Dixit gekregen voor mijn verjaardag en ik speel het nog steeds met veel plezier met mijn vriendin. In dit artikel wil ik Dixit reviewen, zodat jij precies weet waarom Dixit zo leuk is en in welke situaties het echt een top spel is!

Dixit is een gezelschapsspel waarbij je een beetje fantasie en creativiteit moet gebruiken, daarnaast helpt het zeker als je een beetje weet hoe je medespelers nadenken.


Speluitleg

Tijdens het spelen heeft iedere speler een set kaarten in zijn of haar hand. Tijdens elke rond kiest 1 van de spelers (de verteller) in het geheim een kaart uit zijn of haar hand en geeft daarover een hint. Deze hint mag echt van alles zijn, van een simpel woord tot een songtekst of een geluid. De andere spelers zoeken in hun eigen kaarten naar een kaart die bij deze tip zou kunnen passen. Als elke speler (behalve de verteller) een bijpassende kaart heeft gekozen, worden alle gekozen kaarten, ook de kaart van de tip, door elkaar gehusseld en open op tafel gelegd. Het doel is nu dat iedere speler (behalve de verteller) probeert te raden wat de juiste kaart is (de geheime kaart). Tijdens dit proces zijn er verschillende manier om punten te verzamelen, wie uiteindelijk als eerste 30 punten heeft is de winnaar!

Het spel kan je spelen met 3 tot 6 spelers (al kan je het met iets meer moeite ook best met 8 spelen), duurt ongeveer een half uur, en is te spelen vanaf 8 jaar. De kaarten van Dixit zijn echt super mooi en creatief, je zal dus geen hints moeten geven over simpele voorwerpen. Als je Dixit vaak speelt is het ook mogelijk om uitbreidingen te kopen, waar er behoorlijk wat van zijn!


Persoonlijk vind ik het het allerleukst om Dixit te spelen met vrienden die ik al een tijdje ken. Hierdoor kan ik mijn hints tactischer uitkiezen en dat maakt het spel wat strategischer. Daarnaast vind ik het ook leuker om met meer dan vier personen te spelen, al heb ik ook echt al heet wat leuke potjes gespeeld met maar drie personen!

Ik speel Dixit met veel plezier en alleen al naar al die mooie creatieve kaarten kijken is een feestje! Het is ook erg leuk om er tijdens het spel achter te komen hoe iedereen nadenkt en welke connecties zij leggen. Dit zorgt voor leuke gesprekken en je leert elkaar wat beter kennen.

Heb jij Dixit al in je spellenkast staan?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.